2011 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2011

Naše činnost


PLES SDH DRAHOV 15.1.2011

V sobotu 15. ledna 2011 proběhl v sále drahovské hospody hasičský ples. Účast mohla být určitě povedenější, ale to už je tradiční problém posledních let. Celou akcí nás až do 03.30 hodin provázela sedmičlenná velmi sympatická skupina Globus II. Věřím, že ti, kteří se našeho plesu zúčastnili, se do konce pěkně bavili. Členům, kteří připravovali sál a tombolu děkuji.
Tombola se za pomoci mnoha sponzorů velmi povedla a touto cestou bych jim rád poděkoval.




Dětský karneval 5.3.2011

Na odpolední dětský karneval se přišlo pobavit padesát osm dětí,tedy ještě o osm více než vloni. Letos naše pořadatelky Hanku s Andreou vystřídal klaun Hugo, ale nepředvedl o nic víc, než umí s dětmi naše dvě maminy. Pro většinu dospělých byl program klauna Huga zklamáním. Nakonec hlavně díky dětské fantazii a hravosti se celé odpoledne velice vydařilo.





Masopust 5.3.2011

Podařená sobota - i tak se dá nazvat letošní masopust. Vše začalo už dopoledním maškarním průvodem. Letos nás březen obdařil překrásným počasím, které vydrželo celý den. Masek se sešlo asi dvacet kousků, což je na naši malou vesničku krásný počet. Byly mezi nimi i velmi povedené. Večer navázal posezením s harmonikou (Jarda Dvořák) a vozembouchem (Josef Berkovský st.). Tito dva zaslouží obrovské díky za to, že nás provázeli od samého rána až do pozdních nočních hodin. Děkuji i všem ostatním, kdo se na dodržení tradice v naší vsi podíleli.



Brigáda pro OU 9.4.2011

Celkem příjemného sobotního rána se na brigádu sešlo 21 členů našeho sboru. To je počet velmi příjemný i vzhledem k tomu, co bylo tento den potřeba zvládnout. Celé dopoledne jsme sbírali železný šrot a komunální odpad. Na odvoz železného šrotu jsme použili traktor s vlekem, na domovní odpad nákladní automobil Volvo. Oboje ochotně zapůjčil podnikatel Jarda Novák ml. Díky!!!
Ovšem většinu sobotního dne jsme věnovali obecnímu parku na návsi, který po našem zásahu úplně změnil podobu a to vlastně bylo cílem naší odpolední akce. Pevně věřím, že změna v dobrém slova smyslu prospěla nejen návsi, ale celé naší obci. Je nutné dodat, že bez pomoci těžké techniky bychom byli celkem bezmocní. Mohutné kusy betonové podezdívky byly jasně nad síly lidských rukou. I proto vyjmenování veškeré použité techniky zabere čas. Zetor 6911 + vlek (Jarda Novák st.), traktorbagr Volvo (Pája Novák), Tatra 815 (Mumu), Zetor 7711 + válec (Tuli), Zetor 7211 + vlek (Jarda Novák ml.). Dále lopaty, hrábě, motyky atd. Vše jsme zakončili na sklonku odpolední páté hodiny a pak hurá do naší hospůdky na kus dlabance, který jsme neměli v hubě od rána. Za občerstvení děkujeme naší krámské (Eva Veselá) a hospodské (Ilona Nedvědová). Za celou pracovní sobotu díky jak nejmladšímu, tak nejstaršímu účastníkovi této zabíračky. Drobné nedostatky musíme postupně odstranit a doufám, že obecní zastupitelstvo bude s naší prací spokojeno. Fotodokumentaci průběžně pořizovali Jan Dvořák ml. a Roman Zelený. Na úplný závěr chci poděkovat všem našim podnikatelům za zapůjčení techniky, bez které bych si takovéto akce nedovedl představit. DĚKUJI !!!


Cvičení Dráchov 28.5.2011

1. kolo soutěže v požárním sportu
Soutěž se konala 28. května 2011 v Dráchově. Deštivé a studené počasí hasičské akci opět moc nepřálo a bylo nutno z důvodu bezpečnosti sáhnout k úpravě pravidel. Náš sbor reprezentovalo jedno soutěžní družstvo a to do 35-ti let. Složení družstva bylo: velitel Gabo, strojník Tuli, savice Daneček a Zip, koš Judža, rozdělovač Racoch, prvý proud Mumu, druhý proud Michal. Útok se nám i přes obrovské mezery v tréninku celkem i povedl. Ale štafeta na 100 metrů se nám zrovna moc nevydařila. Na start této části soutěže se postavili Daneček, Mumu, Zip a Michal. Celkové 11. místo ze 13-ti účastníků není nic, čím bychom se mohli chlubit. Snad bude počasí i umístění příště lepší.



SDH pro děti 3.9.2011

V sobotu 3.9.2011 uspořádal náš SDH akci pro děti na konec prázdnin.Za krásného počasí se sešlo dost dětí i rodičů a samozřejmě se našlo něco dobrého k jídlu i pití pro děti i dospělé.


Poražení lípy na návsi 22.10.2011

V sobotu 22.10.2011 se několik členů našeho sboru ujalo poražení a likvidace uschlé lípy na hrázi požární nádrže na návsi.Za pomoci techniky kterou dodal Jaroslav Novák ml.(pístík) zbyl za dvě hodiny z lípy pouze pařez.Několik fotografií z poražení si můžete prohlédnout vedle.Zajímavé jsou rovněž fotografie Drahova pořízené z plošiny z výšky asi 16 metrů.




Úklid obce před zimou sobota 12. listopadu

Sobotní dopoledne jsme věnovali už pravidelné podzimní činnosti. Letos poprvé jsme měli možnost využít při úklidu listí a trávy obecní traktůrek a musím uznat, že je to skvělý pomocník. Vyčistili jsme okapy u obecních staveb a důkladně jsme poklidili i hasičskou pergolu. Letos se hodně snažila i drahovská omladina a neskutečně nám při brigádě pomáhala. Děkujeme. Takže asi pětadvacet drahováků makalo na tom, aby naše vesnice byla připravená na letošní zimu. Další dva členové sboru se od rána starali o naložené selátko, které se překrásně točilo na grilu a k jídlu bylo připravené odpoledne. Pracovní zakončení roku se nakonec protáhlo do pozdních nočních hodin a nemělo to chybu. Všem za tuto celodenní akci moc děkuju. Fotky by měli být k nahlédnutí co nejdřív.




Lampiónový průvod středa 16. listopadu 2011

Třetím rokem jsme se i s dětmi sešli na akci lampionový průvod. Letos konečně vyšlo dětem počasí a myslím, že si to dostatečně užily. Drahovem se po páté hodině navečer prošlo minimálně pětadvacet rozsvícených lampionů a pohled na ně neměl chybu. Po chladné procházce na všechny čekala vyhřátá hospoda s čajíčkem a nějakou sladkostí. Tohle jsou chvíle, kdy si myslím, že drahovští hasiči jsou dobrá parta tátů a kamarádů.




Pomoc s dětskou klubovnou 19. 11. 2011

Bývalý kabinet naší školy byl obecním úřadem opraven na dětskou klubovnu. Hasiči finančně vypomohli s nákupem různých drobností, které ještě děti postrádaly. Bylo potřeba nastěhovat kamna a připojit je na komín. Tuli s Judžou se postarali o obroušení dveří. Prvně jmenovaný je pak i natřel.


Porážení smrků na návsi 26. 11. 2011

Obecní úřad nás požádal o pomoc při porážení dvou posledních jehličňáků v horní části návsi. Stromy bohužel už trochu přerůstaly a svými větvemi zasahovaly do elektrických drátů. Dohodli jsme se, že horní část jednoho ze stromů ozdobíme jako obecní vánoční stromek. To se ale nepovedlo. Strom měl od kmene tak proschlé větve, že by byla ostuda tohle na náves postavit. Jediný, co s nimi šlo udělat, bylo rozštípat je a ztopit. Pája Nováků se svou technikou se nakonec postaral o pařezy a o urovnání terénu. Zdařilo se mu to na výbornou. Naše náves je tím pádem o dva stromy chudší.


Zdobení vánočního stromku a stavba jesliček 27. 11. 2011

Už v odpoledních hodinách se hasiči sešli, aby udělali radost dětem. Nejenom připraveným stromečkem, který děti potom zdobily,ale i stavbou jesliček. Samotná stavba se letos mírně zkomplikovala kvůli chybějícímu opěrnému plotu. Aby se všechno nakonec povedlo, hodně pomohli i Vilda Rangl a Jarda Vaňas, kteří ani nejsou členy hasičů. Dětem se u stromečku líbilo a zahájili jsme společně období adventu. Atmosféru podpořily koledy hrané obecním rozhlasem. Samozřejmě i prskavky, horký čaj a punč. Každý kdo pomohl, zaslouží poděkování.


Výroční členská schůze 17.12.2011

Program
1. Zahájení
2. Přivítání přítomných členů, členů zastupitelstva obce a hosta z okrsku SDH
3. Čtení zápisu z valné hromady 2010 (Honza)
4. Hlasování o zvýšení členského příspěvku (Gabo)
5. Zpráva pokladníka a zpráva revizorů (Judža, Bery)
6. Zpráva o činnosti za rok 2011
7. Informace od zástupců obce nebo okrsku
8. Volba delegátů na valnou hromadu okrsku ve Veselí
9. Diskuse, návrh usnesení na rok 2012 a závěr



 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky