2011 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2011

Traktoriáda


Traktoriáda Drahov 11.6.2011

Sobotní 4. ročník traktoriády Drahov se od rána nesl v poklidné červnové atmosféře. Počasí k nám bylo jako i jiné roky opět velmi přívětivé, ale v porovnání s loňskem nebylo tak úmorné vedro.
Vše propuklo už v 8 hodin, kdy najely první čtyři traktory. V tu chvíli by si nikdo z nás nevsadil na to, že v 11 hodin, kdy prezence končila a vše se pomalu schylovalo ke spanilé jízdě, se množství zúčastněných traktorů zastaví na čísle 65
. Paráda!!!
Spanilá jízda se opět ukázala největším lákadlem celé akce. Nutno přiznat, že pohled na množství lidí rozesetých podél trasy byl odměnou jak pro organizátory, tak pro ty, kteří se rozhodli předvést své poklady. Jízdy se zúčastnily úplně všechny vystavené stroje.
Tři nejstarší traktory byly z meziválečného období. Silně zastoupené poválečné éře dominovaly Zetory, ať už 25A nebo 25K. Šedesátá až osmdesátá léta minulého století reprezentovaly ponejvíce opět naše Zetory z řad 5511 až 6911 či 7245. Příjemným překvapením byla sklízecí mlátička (kombajn), a to veterán z roku 1961. Musím dodat, že i letos se v řadách traktorů našli překrásní mazlíčci či věrné originály své doby.
I návštěvníků se sešlo mnohem víc než kterýkoli minulý ročník.  Na tom je vidět, že drahovské traktoriádě se daří a to všechno ihned přidává chuť do ročníku pátého v roce 2012.
Na závěr se bude už jenom děkovat, ať už Policii ČR, zastoupené pány Němcem a Ludikarem, za pomoc při spanilé jízdě obcí, nebo Danečkovi s Joskou za bohatý výběr výborných jídel. Nemůžu zapomenout ani na hospodskou Ilču a její pomocníky a další. Všechno by samozřejmě šlo mnohem složitěji i bez sponzorů, kteří přispěli finanční pomocí. Takže i jim patří náš obrovský dík.


 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky