2018 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2018

Naše činnost



Texty Jan Dvořák, starosta SDH Drahov





Hasičský ples 2018

Letošní ples se vydařil. K dobré zábavě určitě přispěla kapela CRASH, která u nás hrála už počtvrté v řadě a spolupráce s ní bude pokračovat. Hrálo a tančilo se do brzkých ranních hodin (3:30 h). K vydařené akci pomohla i bohatá tombola.
Všem, kteří se na této akci podíleli, bych rád poděkoval.





ŽENSKÉ DRUŽSTVO

V lednu 2018 bylo v obci po letech obnoveno ženské hasičské družstvo.
Reprezentují nás mimo jiné na memoriálech a okrskovém kole v soutěži požárního sportu.







Masopust 2018

Letošní masopust vyšel na sobotu 10. února. Opět jsme uspořádali dopolední průvod masek obcí i odpolední dětský karneval. Ten byl bohužel poznamenán chřipkovou epidemií, takže se ho zúčastnilo velmi málo dětí. Ty, které přišly, dostaly od hasičů a OÚ Drahov balíček sladkostí.

Foto Karolína Berkovská







Beseda o Dakaru 2018

Martin Macík a Jan Brabec, nejúspěšnější český pilot kamionu a nejrychlejší český motorkář letošního 40. ročníku Rallye Dakar, přijeli za námi do Drahova.
Závodníci týmu Big Shock Racing se přijeli podělit o spoustu zážitků, které pro ně nejnáročnější závod na světě připravil.
Jak dokázali během 14 dní překonat 10 000 náročných kilometrů? Jak zvládali obrovská vedra a nekonečné duny v poušti, extrémní nadmořské výšky v horách, nedostatek spánku a náročné situace, kdy bojovali s přírodou, technickými komplikacemi i sami se sebou? Kdy si sáhli na dno svých sil? Jaké momenty byly pro ně v Jižní Americe nejnáročnější psychicky?
To vše nám Martin s Honzou vyprávěli v sobotu 3. března 2018 v sále drahovské hospody.
Je nám ctí, že se rozhodli přijmout naše pozvání a na setkání s nimi budeme stejně jako vloni dlouho vzpomínat.
Celému týmu Big Shock Racing děkujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů.


A hurá na DAKAR 2019.



Foto Karolína Berkovská




Brigáda SDH konaná 28. dubna 2018

V sobotu se konala brigáda na sběr železného šrotu a komunálního odpadu. Této brigády se zúčastnilo 13 členů sboru. Zároveň s tím 3 členky našeho sboru obrousily a nalakovaly obecní čekárnu. Den jsme zakončili opékáním buřtíků a soudkem piva.

Všem členům za odvedenou práci děkuji.





Stavění máje a pálení čarodějnic
30. dubna 201
8

Tradice byla opět dodržena.
Májka byla jako vždy postavena v podvečer na drahovské návsi za pomoci techniky firmy Novák. Na obecním pozemku pod hřištěm byly spáleny čarodějnice.
Vše se dělo za přítomnosti mnoha diváků.
Všem klukům za přípravu máje i čarodějnic děkuji.






POUŤ

V letošním roce vyšla pouťová neděle již na 1. července 2018, proto byla zábava ještě v měsíci červnu. 30. června 2018 od 20 hodin nám v sále drahovské hospody zahrála kapela RONDO. Rozjezd byl jako každý rok pomalý, nakonec se sešlo ale zhruba 75 platících a dobře se bavících .....

V neděli bylo počasí velmi hezké, proto se již po poledni u hospody sešlo spoustu lidí, zejména rodičů s dětmi, kvůli lunaparku pana Habicha. Byla zde střelnice, autodrom, houpačky a skákací hrad.

Odpoledne jsme vydražili 32 m vysokou májku, kterou tento rok koupil Dan Materna z Drahova. Kluci to proto neměli s odnesením stromu tak daleko. Dražba trvala cca 1 hodinu. Aby po tuto dobu neměl někdo žízeň, točil pivo přímo na místě Pavel Čulík.

Všem, kteří se podíleli na hladkém průběhu celého pouťového víkendu, patří velký dík.






ZAHÁJENÍ PRÁZDNIN

V sobotu 7.7.2018 jsme zahájili prázdniny opékáním buřtů. Akce byla pořádaná zejména pro děti, vítáni byli ale všichni, tetičky, strejdové, babičky, dědečkové, známí .....
Sešlo se nás opravdu hodně a počasí bylo "tak akorát".
Děti si to užily. A to zejména díky Hujerovi, který pro ně vymyslel program na celé odpoledne, jako soutěž v lukostřelbě na terč nebo jízdu družstev po návesáku. Za to mu patří obrovský DÍK. Všechny děti nakonec dostaly sladkou odměnu, ale také trička, která darovala Věra Nováková.
Bylo to bezvadné odpoledne.



ZAKONČENÍ PRÁZDNIN

Konec prázdnin není úplně důvod k oslavě, my jsme si ale toto odpoledne a poté i večer, troufám si říct, užili !!!!

Odpoledních her se zúčastnilo 13 dětí, večerní šipkovanou Drahovem šlo dokonce 19 dětí.
A všechny dostaly zaslouženou odměnu
, buřtíky a sladký poklad.

Déšť nás sice odpoledne zahnal do sálu, večer si už ale děti mohly užít napínavou hru za příjemného počasí.

Všem, kteří jste se jakkoli podíleli na této bezvadné akci, patří obrovský dík. Bez Vás by se to neuskutečnilo nebo by to prostě "nebylo ono".

A když už děkujeme, nesmíme zapomenout na Obec Drahov, SDH Drahov a SHR Pavla Dvořáka, kteří pomohli finančně tuto akci zajistit.




100. VÝROČÍ VZNIKU ČESKOSLOVENSKÉ REPUBLIKY

Toto významné výročí jsme v Drahově oslavili důstojně a i přes nepříznivé počasí s velkým zájmem našich občanů.

Nejdříve se starosta obce Drahov pan František Havlíček spolu se starostou SDH Drahov panem Janem Dvořákem a ostatními členy sboru uklonili před Pomníkem padlých na návsi a položili zde věnec a květiny. Poté zazněla státní hymna.


Další program pokračoval na parkovišti u kostela, kde pan farář Stanislav Brožka posvětil 2 nově vysazené lípy a všichni jsme se společně pomodlili.
Výstavu fotografií v sále navštívilo během 3 hodin přes 120 lidí
.


Všem moc děkujeme, že jsme tento důležitý den v našich dějinách mohli oslavit společně !!!!!






Podzimní brigády SDH

V říjnu a listopadu letošního roku se konaly tři brigády. Při nich jsme shrabali listí v naší vsi, nařezali palivové dříví a uklidili prostory okolo drahovské hospody. Všech třech brigád se zúčastnilo velké množství členů a pomáhala nám i drahovská omladina. Po poslední brigádě 3. listopadu jsme před hospodou opekli prasátko.
Všem děkuji za odvedenou práci.


Foto Vendulka Ranglová






LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD

V pátek 16. listopadu jsme se podesáté (opravdu) prošli Drahovem s rozsvícenými lampióny. Akce se opět vydařila a počasí bylo přiměřené ročnímu období. Sešlo se ještě více dětí (cca 45) i dospělých než roky předešlé. Udržujeme i tradici, že po akci dostanou děti v sále naší hospody malé občerstvení (čaj + sladkost). Děkujeme maminkám za napečené dobroty a paní hospodské za přípravu pohoštění.

Doufáme, že se všichni těšíte na další ročník.




Výroční valná hromada SDH Drahov

V pátek 14. prosince 2018 se konala VVH SDH Drahov, které se zúčastnilo 26 členů sboru. Hosty schůze byli náměstek okrsku pan Miloslav Peták a starosta obce pan František Havlíček. Všechny zprávy za rok 2018 byly předloženy v pořádku. Na konci schůze starosta sboru všem poděkoval za celoroční práci a popřál hodně zdraví do nového roku.




 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky