2022 - SDH Drahov

Hledat
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2022

Naše činnost



2022

Texty Jan Dvořák, starosta SDH Drahov





DRAHOVSKÝ MASOPUST

sobota 26. února 2022


Po roční odmlce zaviněné Covid-19 se podařilo zorganizovat velmi pěkný DRAHOVSKÝ MASOPUST. Odpoledne jsme nezapomněli ani na naše děti, které se sešly ve velmi slušném počtu. Za celodenní aktivitu zaslouží poděkování všichni zúčastnění. Drahovským maminkám děkujeme za pomoc s dětským karnevalem.







Brigády 12. a 19. března 2022

Obě brigády byly věnovány pořezu přerostlých stromů u bývalého obecního obchodu. Všem členům, kteří se těchto akcí zúčastnili a ochotně zapůjčili potřebnou techniku, bych chtěl touto cestou poděkovat.





POŽÁR v k.ú. Drahov

14.03.2022 12:51Jihočeský kraj
U Drahova
(samoty Ovčín) hasili profesionální hasiči ze stanice Soběslav a dobrovolní hasiči obcí Kardašova Řečice a Drahov požár trávy na ploše přibližně 80 × 60 metrů. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

por. Ing. Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje



VELIKONOČNÍ ZÁBAVA

v sobotu 16. dubna 2022

Z důvodů nám všem známých (Covid-19) jsme nemohli uspořádat pravidelný lednový HASIČSKÝ PLES. Po dohodě nás všech a kapely CRASH jsme jako náhradu zorganizovali VELIKONOČNÍ ZÁBAVU včetně tomboly. Půlnoc zpestřila dražba velikonoční pomlázky. Tu získali kamarádi našeho velitele z Malšic. Celá akce se zdařila a s kapelou Crash si zazpíval i náš člen Dan Materna, který nahradil zpěváka Petra Klikorku ml. (angína). Kapela hrála plnému sálu do čtvrté hodiny ranní.






ČERODĚJNICE A STAVĚNÍ MÁJE

30. dubna 2022





Soutěž v požárním sportu

Po dvouleté odmlce se opět konalo 1. kolo soutěže v požárním sportu. Pořadatelství se letos ujala obec Dráchov. Samotná soutěž se konala v sobotu 7. května. Náš sbor se zúčastnil 3 družstvy, muži do 35 let, muži nad 35 let a ženy. Umístění všech tří družstev bylo spíše průměrné, ale ocenění určitě zaslouží velká aktivní účast našich členů.



Drahovská pouť 2. a 3. července 2022

Již tradičně jsme v sobotu uspořádali pouťovou zábavu, na které se sešlo cca 80 platících. K tanci a poslechu hrála skupina A proč ne ze Soběslavi. U pokladny se vystřídali členové Kryštof Štika, Josef Sláma ml. a Hynek Rangl. Neděli kluci zahájili dopoledním fotbálkem a odpoledne od 15 hodin proběhla každoroční dražba máje. Letos máj koupil člen SDH Drahov Kryštof Štika. Celý víkend se všichni bavili v lunaparku pana Habicha.





Akce věnovaná první pomoci
12. srpna 2022

V pátek 12. srpna 2022 jsme společně s obcí Drahov pořádali, nejen pro děti, zábavné odpoledne na téma "První pomoc".

Slova asi nejsou třeba, fotografie níže mluví za vše......

Ale přeci jen..... sešlo se nás téměř 100. Program zahájila přednáškou úžasná paní Mgr.
Magda Kümmelová z Modré pomněnky (https://modrapomnenka.cz/magda-kummelova/). Provedla nás základy první pomoci se zaměřením na zástavu srdce. Všechny děti si mohly první pomoc vyzkoušet na figuríně Mojmírovi, také zde byl k vyzkoušení cvičný defibrilátor. Po této velmi zajímavé přednášce za námi přijeli dobrovolní hasiči z Veselí nad Lužnicí. Uprostřed návsi pro děti vytvořili pěnu a pak se zde dělo, co asi náves nikdy nezažila. Po vyčerpávajícím blbnutí v pěně si děti daly pečenou krůtu nebo si opekly buřty a mohly začít soutěžit.
Každé ze 4 družstev dostalo k vyhodnocení jednu situaci k první pomoci (cyklista zraněný při pádu, topící se muž, žena po pádu v bezvědomí, žena zraněná při autonehodě). Všechna družstva se úkolu zhostila na 1, proto nikdo neprohrál, vyhráli všichni.

Domů se šlo hodně pozdě.


Díky všem, kteří se na celé povedené akci jakkoli podíleli!!!!
















23. ROČNÍK MEMORIÁLU JOSEFA ŽAHOURA ve Veselí nad Lužnicí


Naše družstvo mužů obsadilo fantastické 3. místo z celkových 15ti, a to ve svém rekordním čase.

G
ratulujeme !!!!!





















Brigáda SDH konaná 5. listopadu 2022

Sobotní pravidelná brigáda se konala ve prospěch obce pod názvem podzimní úklid. Náplní brigády bylo sečení a hrabání listí, čištění okapů na obecních budovách, úklid hasičské zbrojnice a pergoly. Po skončení brigády se peklo prase u obecní hospody. Všem, kteří přiložili ruku k dílu nebo zapůjčili potřebnou techniku, děkujeme.





Lampionový průvod 2022


Ve  středu 16. listopadu tohoto roku jsme se opět sešli na akci lampionový průvod. Pokud nás historie neplete, sešli jsme se potřinácté. Počasí se tentokrát úplně nepovedlo (drobně pršelo), ale i tak se sešlo skoro 20 dětí, které doprovázeli tatínkové nebo maminky. Po tentokrát kratší procházce v dešti se všichni sešli ve výčepu místní hospody, kde bylo podáváno sladké občerstvení a teplý čaj.
Všem děvčatům, která napekla něco dobrého k zakousnutí na tento večer děkujeme. SDH Drahov







MIKULÁŠSKÁ ZÁBAVA

3. prosince 2022

s kapelou WOHRYZEK BAND







POŽÁR KOMÍNA
9. prosince 2022



Jednotka SDH Drahov byla vyslána k požáru komína rodinného domu v obci Drahov č.p.7. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že komín již nehoří, ale stále z něj létají jiskry. Velitel zásahu toto nahlásil na operační středisko. Po příjezdu HZS Soběslav se část jednotky SDH Drahov vrátila na základnu, zbytek jednotky zůstal na místě a nezasahoval. Během zásahu HZS Soběslav a po dohodě s velitelem zásahu se i zbylá část jednotky SDH Drahov vrátila na základnu.

Velitel zásahu Jiří Dolejš







VÝROČNÍ SCHŮZE
16. PROSINCE 2022



 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky